Utbildningar

Halles Trafikskola kör i Ängelholm och Helsingborg. Vi hämtar dig vid skolan och avslutar där du vill för att det ska bli så bekvämt som möjligt för dig. Vi erbjuder handledarutbildning, teori och körlektioner för B-körkort (manuell- och automatbil) samt riskutbildning. Du får en skräddarsydd utbildning av en erfaren körlärare.

1. Kom igång

 1. Ansök om körkortstillstånd hos Transportstyrelsen 
 2. Gör syntest hos en optiker
 3. Anmäl dig hos oss genom att ringa 0733-336631 eller maila andreas@hallestrafikskola.se
 4. Du kan även boka vår handledarkurs/introduktionskurs för dig som vill övningsköra privat. Din handledare är alltid välkommen att följa med på dina körlektioner.

Läs mer >

2. Teori & Praktik

 1. Fundera på om du vill köpa ett paket eller betala per lektion. Du sparar pengar genom att köpa ett paket se här.

 2. I våra paket ingår Teori i form av  Trafikskola Onlines digitala ubildningspaket. Du finner mer information på Trafikskola Online. Där finns:

 • Teori
 • Hundratals filmer, bilder och interaktiva övningar
 • Sammanlagt tusentals instuderings- och testfrågor
 • Anpassade test och sluttest
 • Ljudstöd till allt material

Läs mer >

3. Riskutbildning

 1. Vi hjälper dig att boka Riskutbildning 1 (riskettan) som är en teoretisk undervisning där man under tre timmar tar upp riskerna med bland annat alkohol och droger i trafiken.

 2. Vi fixar även så Riskutbildning 2 (halkkörning) kan genomföras på Ring Knutstorp i slutet av din utbildning. Den här utbildningen pågår oftast mellan  7:30-12:30 och under den tiden lär du dig att köra säkrare vid halka och förstå vilka risker som finns vid halt väglag.

4. Kunskaps- & Körprov

 1. Kunskaps- och körprov görs på Trafikverket. Din trafiklärare avgör när du är redo för proven. Du måste ha ett godkänt kunskapsprov för att få genomföra körprovet. Kunskapsprovet är giltigt i fyra månader.

 2. Hos oss ingår även 45 min uppvärmning före körprovet.